Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

duminică, 10 octombrie 2010

Tratamente naturiste pentru alcoolism si tabagism

1. Tratamente pentru alcoolism
a). Infuzie de cimbrisor
Se prepara o infuzie concentrata dintr-o mana de planta maruntita( cimbrisor ) si 1 litru de apa fierbinte, se lasa apoi in repaus timp de 2 minute, se strecoara printr-o strecuratoare desa dupa care se adauga 1/2 lingurita cu tinctura de propolis si se pastreza in termos. Se ia cate o lingurita de infuzie la fiecare 15 minute. Dup[ administrarea infuziei vor aparea senzatii de greta, voma, hiperperistaltism, poliurie si polidiurie. In cazul recidivei, tratamentul se va repeta iar senzatiile specificate mai sus vor disparea treptat.
b). Infuzie combinata
Se prepara o infuzie de coada calului, galbenele si salvie. Se maruntesc plantele, se amesteca in cantitati egale si din amestecul rezultat se ia 1 lingurita care se adauga la 250 ml de apa fierbinte. La aceasta infuzie se adauga si 5 picaturi de tinctura de propolis. Se beau 3 cani pe zi.
c) Infuzie de ardei iute
Intr-o infuzie de ceai amar ( anghinarem unguras, tintaura) se pun 10-30 de picaturi de tinctura de ardei iute si 5 picaturi de propolis.
d) Tratament cu miere
Mierea da rezultate bune in cazul starilor de ebrietate, daca se iau 100-150 de grame de miere si anume din 20 in 20 de minute cate 6 lingurite de miere.
e) Tratament cu propolis
La 1 dl de apa se adauga 50 de picaturi de propolis si se administreaza celor care se afla in stare de ebrietate.
f) Tratament cu sus de varza alba
Trezirea din betie se poate realiza rapid daca se consuma sus de varza alba combinat cu 5-6 picaturi de tinctura de propolis.
2. Tratamente pentru fumatori
a). Infuzie de patrunjel
Se infuzeaza 1 lingurita de planta maruntita la care se adauga 1/2 lingurita de propolis si se administreaza in cazul intoxicatiilor de tutun dar si in cazul alcoolismului.
b) Decoct de patrunjel
Se rad 2 radacini de patrunjel, se fierb cu 1 cana de apa dupa care se adauga 1/;2 lingurita de tinctura de propolis si se administreaza celor care sufera de tabagism si alcoolism
c). Sus cd ecreson
Cresonul de gradina precum si cel din flora spontana reprezinta antidotul nicotinei. Se consuma cate 60-150 ml de suc pe zi, combinat cu apa si 5 picaturi de tinctura de propolis. Daca se administreaza acest suc sub forma de injectii hipodermice este util in cazul nicotinei si in acelasi timp scade si glicemia celor bolnavi de diabet.
d) Tigari de podbal
Tigarile din frunze de podbal pot inlocui tutunul si sunt utile in tratatrea astmului bronsic, enfizemului pulmonar, laringitei, bronsitei cronice. Inainte de a se fuma, se ia 1 lingura cu apa amestecata cu 5 picaturi de tinctura de propolis.
In afar de frunzele de potbal se poate folosi menta, vinarita, arnica, sulfina.
e) Tratament cu radacini de obligeana
Radacinile de obligeana se umezesc cu tinctura de propolis si se mesteca incet, avand ca efect lasarea de fumat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu