Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

joi, 21 ianuarie 2010

Posteriorul si soldurile mai mari sunt mai sanatoase


Grăsimea din zona şoldurilor absoarbe acizi graşi dăunători şi conţine un agent anti-inflamator care stopează blocarea arterelor. În schimb grăsimea de pe burtă nu oferă această protecţie, a conchis echipa de cercetători de la Oxford, care a realizat acest studiu, publicat în International Journal of Obesity.
Oamenii de ştiinţă ar putea căuta metode prin care să mărească masa de grăsime din zona şoldurilor şi, pe viitor, medicii ar putea prescrie tratamente pentru redistribuirea grăsimii de pe corp pentru a preveni boli precum diabetul.
Cercetătorii de la Oxford au ajuns la concluzia că cei care au prea puţină grăsime în jurul şoldurilor pot avea probleme serioase de metabolism, aşa cum se întâmplă cu Sindromul Cushing.
S-a demonstrat şi că grăsimea din jurul coapselor şi de pe posterior este mai greu de dat jos decât cea din jurul taliei. Chiar dacă aceasta ar putea părea de nedorit, de fapt acest lucru este benefic, pentru că, atunci când grăsimea este eliminată rapid, eliberează o mare cantitate de citokine care determină apariţia inflamaţiilor în organism. De altfel, a fost stabilită o legătură între citokine şi boli cardio-vasculare, rezistenţă la insulină şi diabet.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: http://www.mediafax.ro/, unde il puteti studia integral.