joi, 10 noiembrie 2011

Retete naturiste pentru sanatate

        Curatirea limfei si a sangelui
          Dimineata, se beau 100 ml de apa rece, in care s-a dizolvat, dupa gust, sare amara, atat cat sa fie baubila. Se prepara un suc din portocale (900 ml), grapefruit (900 ml) si lamaie (200 ml). La o ora dupa ce s-a baut solutia de sare amara, se beau primii 100 ml din sucul respectiv si 100 ml de apa fiarta si racita. Apoi, aceeasi cantitate (100 ml suc si 100 ml apa racita) se bea la fiecare jumatate de ora, pana se termina cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul dureaza 3 zile. Mare atentie: in perioada cand se face acest tratament extrem de util organismului…nu se mananca si nu se bea nimic altceva!!!
          Curatirea ficatului
          Timp de 2 zile, zice Djuna, se beau cate 5-6 pahare de suc de mar. In a treia zi, bolnavul se culca la ora 19 (sapte seara) pe partea dreapta, cu o sursa de caldura (perna electrica sau sticle cu apa fierbinte) sub ficat. Se prepara un amestec din 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri zeama de lamaie, care se bea din sfert in sfert de ora, pe durata a circa 2 ore. Atentie oameni buni: cantitatea totala trebuie sa fie de 300 ml ulei de masline si 300 ml zeama de lamaie. A doua zi de dimineata se face clisma, ocazie cu care veti elimina toate reziduurile de la ficat.
           Curatirea rinichilor (mai ales pentru cei cu pietre - calculi renali)

          Pe parcursul unei saptamani, nu se mananca decat pepene verde cu paine neagra. In ziua a saptea, intre orele 2 si 3 (noaptea), se face o baie calda, cu corpul cufundat in apa pana la gat si se mananca pepene verde rece. Chiar daca nu va vine a crede…dupa circa o ora, vor fi eliminate pietrele. In cazuri extrem de rare este nevoie ca  procedura se fie repetata dupa doua saptamani!!!
          Curatirea articulatiilor de saruri (spondiloza, artrita, poliartrita)
          Djuna a gasit un leac si pentru cei care au mari probleme cu articulatiile: se fierb 5 g foi de dafin in 300 ml apa, timp de 5 minute, dupa care se tin intr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consuma lichidul, luandu-se cate o lingurita. Tratamentul dureaza 3 zile, insotit de alimentatie de regim, dar o singura data pe an.
          Boli de plamani (tuberculoza, bronsita etc.)
Se face un amestec din 500 g miere de albine, 5 capatani de usturoi, pisate si 5 lamai tocate in masina, amestec care se lasa 7 zile la macerat. Se consuma cate 4 linguri, seara, inainte de culcare, inghitindu-se foarte incet.
          Hipertensiune
          Una dintre cele mai frecvente si pacatoase probleme ale romanilor…iata ce zice Djuna: in fiecare dimineata sa consumati o… sfecla rosie coapta. Seara mancati  o salata facuta din sfecla rosie cruda, usturoi si  morcov ras stropite cu ulei. Simplu si eficient!!!
           Reumatism
           Aici problema mare o constituie…materia prima si vremea. Trebuie rame din acelea cu care se da la peste sau care se gasesc in pamant reavan si…trebuie vreme frumoasa!!! Se pun, intr-un borcan de 0,5 l, rame, intr-un strat de circa 2-3 cm grosime. Peste ele se toarna gaz lampant sau alcool de peste 90% , atat cat sa le acopere cu 2 cm si se tin la… soare 7 zile. Tratamentul propriu-zis consta in frectii pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv. Scrieti si …asteptati vremea insorita. Doar asa are efect.



Reteta 1 (prezentata de OTV)

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.
Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.


                                                                       MOD   DE   PREPARARE:
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:
                                       

                                                
NUMAR DE PICATURI

                            ZIUA          MIC-DEJUN    PRANZ      CINA
                               1                     1                 2              3
                               2                     4                 5              6
                               3                     7                 8              9
                               4                    10               11            12
                               5                    13               14            15
                               6                    16               17            18
                               7                    12               11            10
                               8                     9                 8              7
                               9                     6                 5              4
                              10                    3                 2              1
                              11                   15               25             25
                              12                   25               25             25

          

Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.
 

           TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT O DATA LA 5 ANI !!!

ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

* Tudor Barbu, a specificat ca aceasta terapie este recomandata persoanelor de peste 14 ani.  
* [...] La razboi trebuie sa mergem cu arme potrivite. Scrieti-va sa nu uitati: pentru reteta miraculoasa, veche de... 5000 de ani, este recomandata utilizarea alcoolului rafinat (alcool alimentar) de origine agricola (grau, secara, porumb etc.) obtinut prin fermentatie alcoolica, distilare si rectificare, la o concentratie de 90 - 96%. Acest sortiment de alcool este de preferat, deoarece are un continut minim de componente sau substante toxice cum ar fi alcool metilic, alcooli superiori, aldehide, cetone etc. Nu se recomanda utilizarea primei parti de distilat (fruntea) obtinuta la distilarea borhoturilor de fructe (sau alte zaharoase), deoarece acest produs de distilare are un continut crescut de substante toxice. 

Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia. Alfel spus: amestecati in borcan in asa fel incat usturoiul pisat sa se amestece cu alcoolul si sa-si lase mai bine „taria”. Usturoiul folosit si…folositor sanatatii voastre trebuie musai sa fie romanesc, sa fie usturoi cu mustati, din acela cu care ne-am obisnuit in copilarie, Usturoiul de import,  alb ca spuma laptelui si ambalat in plasute aratoase…trebuie privit doar. De cumparat treceti la cel „batranesc” pe care l-ati mancat acasa la parinti sau la bunici. Atentie mare: va spunem noi, la „Se intampla acum”, secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal! Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn. In nici un caz in in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente! O ultima precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu „usturoiul vindecator” se va face doar dupa o consultare a medicului.

Reteta 2 (Evenimentul regional al Moldovei)

Reteta tibetana cu usturoi a fost prezentata si in Evenimentul regional al Moldovei, din data de 28.03.2007.


Această reţetă este veche de 5000 de ani şi este recomandată în vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic şi prevenirea unor boli de stomac, precum ulcerul. În acelaşi timp, organismul este purificat de depuneri adipoase, se îmbunătăţeşte metabolismul, vasele sanguine devin elastice, creşte acuitatea vizuală, este prevenită ateroscleroza, cardiopatia ischemică, paralizia şi apariţia diferitelor tumori
 
 
Pentru prepararea remediului, se spală şi se curăţă foarte bine 350 g de usturoi, apoi se pisează mărunt într-o piuliţă de lemn. După ce usturoiul este bine pisat, se ia cu o linguriţă 200 g din această compoziţie (partea mai suculentă) şi se introduce într-un vas ce conţine 200 ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se închide ermetic şi se ţine la rece, timp de 10 zile. Se strecoară maceratul prin tifon, se pune într-o sticlă bine închisă şi se mai ţine încă 3 zile. Pentru administrare, într-un pahar în care s-au pus 50 ml lapte rece, fiert în prealabil, se adaugă un număr anume de picături de suc de usturoi şi se bea cu 15 minute înaintea fiecărei mese.


Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel: în prima zi se iau 2 picături dimineaţa, 2 la pranz şi 2 seara; a doua zi se iau 4 picături dimineaţa, 5 la pranz şi 6 seara; a treia zi se iau 7 picături dimineaţa, 8 la pranz şi 9 seara; în a patra zi se iau 10 picături dimineaţa, 11 la pranz şi 12 seara; în a cincea zi se iau 13 picături dimineaţa, 14 la pranz şi 15 seara.

Începînd cu a şasea zi, picăturile se iau descrescător: 15 picături dimineaţa, 14 la pranz şi 13 seara; în a şaptea zi se iau 12 picături dimineaţa, 11 la pranz şi 10 seara; în a opta zi se iau 9 picături dimineaţa, 8 la pranz şi 7 seara; în ziua a noua se iau 6 picături dimineaţa, 5 la pranz şi 4 seara; în ziua a zecea se iau 3 picături dimineaţa, 2 la pranz şi 1 seara. În ziua 11 se ia doza cea mai importantă, o doză de şoc, cu 25 de picături dimineaţa, 25 la prînz şi 25 seara.


Un lucru foarte important menţionat în reţetă este că tratamentul nu se poate repeta decat la 6 ani.

 Reteta 3 (Djuna Davitasavili)

O alta reteta asemanatoare, numita "Elixirul tineretii" a prescris celebra vindecatoare Djuna Davitasvili. 


„Elixirul tineretii” 
Este indicata in special persoanelor care au probleme legate de inima si circulatia sangelui.

Se piseaza foarte bine 300 g usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din cantitate se scot de la fundul vasului si se pun intr-un borcan de sticla, impreuna cu 200 ml alcool de 90º. Se inchide bine si se tine 10 zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece, dupa cum urmeaza:
ziua 1 - 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi la cina (C); 
ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C; 
ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C; 
ziua 4 - 10 D, 11 P, 12 C; 
ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C; 
ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C; 
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C; 
ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 - 6 D, 5 P, 4 C; 
ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C; 
ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.
*Djuna nu specifica la cat timp se poate repeta aceasta terapie dar avand in vedere asemanarea cu cele prezentate anterior, este posibil ca si aceasta sa se repete la 6 ani.


Reteta 4 (Djuna Davitasvili)

O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare.

Retetele celebrei vindecatoare Djuna Davitasvili - partea a II-a




          Continuăm azi, aşa cum v-am promis, prezentarea reţetelor semnate „Djuna” şi aplicate cu succes atât capilor care au condus şi conduc Rusia cât şi… omului de rând.
          Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonanţe speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecătoare vom vorbi mai jos, ci vom reproduce - fără comentarii - o serie de sugestii şi reţete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afecţiuni ce-i macină pe români. Luaţi vă rog ceva de scris şi notaţi-vă!!! Este extrem de important pentru că este extrem de … util!!! Alimentaţia stă la baza sănătăţii, doar dacă ştim sau nu să o facem prin prisma raţiunii, şi nu doar a pornirilor animalice. Djuna identifică trei categorii mari de alimente, după cum urmează:
          1. carne, peşte, zeama de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminţe), vinete. Aceştia sunt „acizii”!!!
          2. verdeaţă, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal. Le putem spune … „neutrele”. O sa vedeţi de ce.
         3. pâine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine. Acestea sunt „bazele”!!!
Pentru curăţirea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse în corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de câteva reguli uşor de respectat. 
          Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 - bazele. Nu se amestecă la aceeaşi masa alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3. Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore. În curăţirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o ora după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma şi fructe, întrucât ele se digeră mai repede decât restul alimentelor. Pe lângă alimentele enumerate mai sus, dimineaţa şi seara se consumă câte un căţel de usturoi.         
          Curăţirea organismului se face, de preferinţă, în luna iunie. Acum încep …reţetele promise:     
          Anexite, fibrom, boli vaginale
Se toacă mărunt ceapa, se pune într-un tifon şi se unge acest tampon cu unt nesărat. Se introduce în vagin, noaptea. Acelaşi procedeu se poate face cu untură de gâscă. Doamnelor şi domnişoarelor, vă spunem noi la „Se întâmplă acum”, atenţie mare  la măsurile de igienă pe care trebuie să le luaţi în ceea ce priveşte tifonul, ceapa (perfect curăţată şi spălată) şi untul (musai curat şi proaspăt)!!!

          Spondiloza (lumbago)
Se aplică „la cald” frunze de brusturi, cu partea nelucioasă pe locul dureros. „La cald” înseamnă în timpul crizei de lumbago!!! O altă procedură: un amestec obţinut din ridiche neagră tocată mărunt şi o căpăţână de usturoi pisat, amestec aplicat pe locul respectiv.

          Scleroza vasculara cerebrala
Se toacă mărunt o lămâie şi se amestecă cu măceşe (un pahar), răchiţica (un pahar) şi miere de albine (un pahar). Se iau câte 20-40 g înainte de masă. De asemenea, aceloraşi bolnavi li se recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel sau 20 g scoarţă de scoruş fiartă timp de 2 ore în 0,5 l apă şi băută zilnic, de 2-3 ori câte o lingură. Atenţie români: un pahar înseamnă 250 ml!


Retetele Djunei cu miere si scortisoara vindeca aproape orice

Retetele Djunei pe baza de miere si scortisoara sunt considerate si azi un panaceu aproape universala, vindecand de la boli de inima, de colesterol si glicemie, pana la artrite si ale dureri locale, ca si boli de piele.
In principiu, ingredientele de baza sunt mierea, scortisoara sub forma de praf si apa plata. Functie de boala variaza cantiatea de miere, ori cea de scortisoara, ca si modul de utilizare intern, sau extern. In principiu, pentru preventie, se amesteca in parti egale 3 lingurite cu praf de scortisoara cu 3 de miere, iar pasta obtinuta se dizolva in 750 ml de apa plata incalzita (fara a o fierbe sau clocoti - la aproximativ 45-50 de grade Celsius). Solutia se bea de trei ori pe zi (cate 250 ml) cu jumatate de ora inainte de masa. Pentru leacuri locale, pasta nu se mai dizolva in apa ci se aplica local. Pasta este foarte buna pentru acnee sau pentru arsuri, ori pentru dureri reumatice sau de artrita.
O foarte buna aplicare a amestecului de miere si scortisoara este in curele de slabire. Este un tratament foarte eficient pentru obezitate, dar si pentru scaderea in greutate rapida. Pentru o cura de slabire eficienta incercati diferite retete pe baza de miere, scortisoara si lamaie. Cea mai celebra cura de slabire cu miere este urmatoarea: se amesteca o lingurita de miere cu putina scortisoara macinata, se adauga un pashar cu apa fierbinte si se acopera timp de 30 de minute. Bautura rezultata se filtreaza si se bea dimineata, pe stomacul gol inainte de a lua micul dejun.
Mai multe amanunte pentru fiecare boala in parte:
1.      Boli de inima

Intinde pe paine miere si presara putina pudra de scortisoara, in locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun. Datorita faptului ca aceasta combinatie imbunatateste circulatia sanguina si intareste ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea sa previna eventualele probleme apeland cu incredere la aceasta combinatie.

2. Artrita.
                                                                                                                                      Aplica o pasta din cele doua ingrediente (o parte de miere in doua parti de apa calduta plus 1 lingurita cu pudra de scortisoara) pe locul afectat si maseaza incet. Expertii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment in care 200 de persoane afectate de artrita au fost tratate timp de o saptamana cu o cana cu apa fierbinte amestecata cu o lingura de miere si 1/2 lingurita de scortisoara pudra. Rezultatele au aratat ca 73 dintre persoanele tratate au scapat complet de dureri in interval de o luna. Asadar, nu strica sa consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol o cana din acest amestec.


3. Pierderea parului.

    Amesteca ulei de masline cald cu 1 lingura de miere si 1 lingurita de scortisoara pudra si intinde-o pe par inainte de baie. Se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza.


4. Infectii urinare.

     Pentrua-ti proteja vezica urinara, amesteca intr-un pahar cu apa calduta 1 lingurita cu miere si 2 linguri cu pudra de scortisoara. Apoi se bea.


5. Dureri de dinti


           Aplica de cate ori este nevoie o pasta formata din miere (5 lingurite) si pudra de scortisoara(1lingurita)pe dintele afectat
.

6. Colesterol.

     Adauga scortisoara (3 lingurite) si miere (2 linguri) in apa fiarta sau ceai verde si apoi bea. Specialistii sustin ca nivelul colesterolului "rau" este redus cu pana la 10% intr-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea bauturii. Mai mult, studiile de specialitate arata ca mierea de albine naturala daca este consumata cu regularitate si in cantitati mici ne scapa de problemele cu colesterolul. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de regimul alimentar pe care trebuie sa-l urmam cu strictete.

7. Raceala.

     Se bea o cana cu apa calduta, miere (1 lingura) si scortisoara (1/4 lingurita). Face bine la tuse si curata sinusurile
.

8. Indigestie.

    Se ia o lingura cu miere presarata cu scortisoara inainte de masa pentru a scapa de aciditate si a accelera procesul de digestie.


9. Longevitate.

   Consuma regulat ceai cu miere si scortisoara. Se pune la fiert 3 cani cu apa in care se adauga 4 linguri cu miere si 1 lingura cu scortisoara.


10. Acnee.

    Aplica o pasta formata din miere (3 linguri) si scortisoara (1 lingurita) pe cosuri inainte de culcare. Indeparteaza cu apa calduta a doua zi.

11. Obezitate.
                                                                       Pentru a scadea in greutate, fierbe in apa miere (1 lingura) si scortisoara (1/2 lingurita) si apoi bea acest amestec in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun.


12. Respiratie urat mirositoare.

     Gargara cu miere si scortisoara amestecate cu apa fierbinte.


13. Probleme cu stomacul.

       Mierea in combinatie cu scortisoara indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac.


14. Sistemul imunitar.

      Datorita continutului de vitamine si fier din mierea de albine combinata cu scortisoara apara sistemul imunitar de actiunea nociva a radicalilor liberi
.

15. Cancer.

   O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienta acestei combinatii in tratarea cancerului stomacal si osos. Pe langa tratamentul prescris de oncolog este indicat sa iei de 3 ori pe zi cate o lingura cu miere de albine presarata cu scortisoara.


16. Oboseala.

             Ca sa eviti starile de epuizare si somnolenta pe care le resimti in cursul zilei poti sa apelezi la acest remediu excelent si sa constati pe propria piele efectele revigorante. Amesteca intr-un pahar cu apa o lingura cu miere de albine si presara putina pudra de scortisoara. Bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza cand te cuprinde toropeala.
Retetele au fost preluate din mediul on-line astfel incat nu raspund pentru reusita acestora.