Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

duminică, 17 ianuarie 2010

Avem timp

Octavian Paler
Avem timp
avem timp pentru toate. Sa dormim
sa alergam in dreapta si in stanga
sa regretam ce-am gresit si sa gresim din nou
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine
avem timp sa citim si sa scriem
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam
avem timp sa ne facem iluzii
si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu
avem timp pentru ambitii si boli
sa invinovatim destinul si amanuntele
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare
avem timp sa ne-alungam intrebarile
sa amanam raspunsurile
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam
avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa aceea
avem timp sa primim daruri si sa nu le intelegem
avem timp pentru toate
nu e timp pentru putina tandrete
cand sa facem si asta, murim.

Exercitii pentru muschiul pubococcigian

Deoarece multe dintre  femei nu stiu de existenta si importanta acesui muschi ( recunosc ca pana nu demult nici eu nu stiam ), mai intai voi prezenta caracteristicile acestuia si, mai apoi exercitiile.
Deci, muschiul pubococigian se afla in fundul cavitatii pelviene: el este o banda lunguiata de tesut muscular, in forma unui hamac, care este inserat in fata pe osul pubis si in spate pe ultima vertebra a cocisului ( de la acesta avand si denumirea). Acest muschi sustine organele interne pelviene ( vezica urinara, colon etc), la femei sustinand si uterul. fara exercitii speciale, acest muschi poate sa isi piarda tonusul ducand la incontinenta urinara ( la femei ), la prolaps uterin si la alte neplaceri.
Exercitiile speciale ale muschiului pubococcigian vor angrena o circulatie sanguina mai bogata, oferind o mai buna irigatie a organelor genitale.
Exercitiile speciale pentru intarirea acestui muschia au fost descoperite de catre medicul Arnold Kegel, si sunt aplicate cu succes in tot felul de afectiuni ale aparatului uro-genital. Prin aplicarea acestor exercitii vor avea loc ameliorari ale problemelor legate de vezica urinara, prostata, organe sexuale ( barbati, femei ) imbunatatirea vietii sexuale .. etc.
Contractia sub forma de exercitii a muschiului pubococcigian este similara actiunii de mictiune. In termeni cunoscuti este asemanatoare cazului in care doriti sa opriti urinarea prin diferite ritmuri si tempouri.
Aceste exercitii de contractie se pot realiza in orice poziti si cu orice prilej: cand calatoriti, la servici, cand asteptati ceva etc.
Se va incepe gradat, cu 10-20 de contractii zilnic, ajungandu-se apoi cu la 200-300 de contractii.
Exercitiul 1.
Din orice pozitie, contractie 2 secunde, relaxare 2 secunde. Se continua gradat pana se ajunge la contractia prelungita de 8-10 secundem fara apnee ( blocarea respiratiei). Se vor executa zilnic, fara relazari prelungite, ci egale cu numarul de secunde destinate contractiei.
Exercitiul 2.
Contractii accelerate ale muschiului pubococcigian: se incepe lent, apoi in tempo moderat, accelerat si rapid; se revine descrescendo spre moderat si lent. dac doriti, pentru a pastra un ritm anume, puteti pune anumite melodii.
Exercitiul 3.
Concentratii rapide ale muschiului pubococcigian in ritm sustinut, cu pauze, prelungind gradat numarul respectiv, dupa posibilitati ( pauzele se iau de fiecare dupa propria posibilitate).
Exercitiul 4.
Contractii sinergice ( in acelasi timp) a sfincterelor ( inclusiv anusul). Alternati : contractie pubococcigian, apoi anus - separat.
Exercitiul 5.
Contractii prelungite gradat ale pubococcigianului, dupa posibilitatile fiecaruia, incercand sa va autodepasiti, fara a jena respiratia.
S-a constatat că aplicarea acestor tehnici are efecte benefice şi în cazurile de vaginită, cistită, incontinenţă urinară, constipaţie, sterilitate, frigiditate.
Sanatate multa va doresc!