Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

vineri, 16 aprilie 2010

Criogenia umană

Despre criogenie umana şi experienţele efectuate în acesstă direcţie se ocupă, mai ales, câteva instituţii americane cel mai cunoscut fiind Alcoe. Acesta aparţine fundaşiei Life Extension Foundation, se află în apropierea aeroportului Scottsdale, din statul Arizona. Ce vinde acest institut ? Şansa la nemurire.
În interiorul său circa de rezervoare de oţel umplute cu azot lichid gazduiesc pentru eternitate corpuri sau numai capete tăiate, care aşteaptă cuminţi ziua în care vor fi readuse la viaţă. Cu toate că preşedintele Alcor, Joseph Waynick, este foarte optimist în ceea ce priveşte trezirea la viaţă a tutror celulelor corpurilor, el nu precizează în ce vase a conservat şi ...sufletul acestor corpuri. De unde îl va lua?
Poate ca ei, americanii, au reuşit numai să conserve aceste corpuri supuse degradării post-mortem dar sunt reticenta în ceea ce priveşte " reînvierea" totală şi restabilirea tuturor funcţiilor ale corpului necesare supravieţuirii. Nu ştiu daca persoana trezită la viaţă va mai avea conştiinţă, memorie, şi celelalte capacităţi psihice sau va fi numai un " mort viu ". Dacă va fi posibil acest lucru şi în ce mod va fi posibil viitorul este destul de vast dar, pe moment, acest Institut de criogenare umană poate fi denumit numia "fabrica de conservare corporală umană".