Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

miercuri, 7 aprilie 2010

Subconstientul - o reteta pentru succes?

Orice fiinţă umană se poate bucura de prosperitate, de îndeplinirea dorinţelor dacă foloseşte corect puterile subconştientului. Nimeni nu este condamnat să fie sărac sau nefericit pentru totdeauna. Ne-am născut pe aceasta planetă pentru a ne bucura toţi de prosperitate, pentru a fi fericiţi, radioşi şi liberi. de aceea trebuie să fim conştienţi de faptul că banii sunt necesari pentru a duce o viaţă prosperă, dar, în acelaşi timp, detaşată de tendinţele nejustificate deataşare excesivă pentru faimă şi putere. Această experianţă terestra ne-a fost dată pentru a ne expansiona nivelul de cunoştinţe şi pentrua ne eleva spiritul. Dar, pentrua cest lucru este necesar să utilizam la maxim forţa mentală şi orice capacitate psihică pe care o deţinem.Pentru a ne putea inconjura de frumuseţe, pace şi armonie avem dreptul de a ne exprima plenar în toate modurile posibile. Dorinţa de a deveni prosper nu este un păcat aşa cum considera multe religii creştine sau nu, ci este aspiraţia de a trăi liber şi fericit. Aceasta dorinţă este dorinţa universală de a descoperi binele şi frumuseţea în tot ceea ce ne înconjoară.
Banii sunt un simbol destinat schimburilor de mărfuri şi semnifică nu numai siguranţa zilei de mâine, ci şi frumuseţea, luxul, abundenţa şi rafinamentul. Pentru o naţiune, banii reprezintă însuşi simbolul economiei. În cazul fiinţei umane, atâta timp cat sângele circulă liber, fiinţa se va afla în stare de sănătate deplina. Prin analogie, dacă banii circulă fără obstacole în viaţa voastră cotidiană, sunteţi sănătoşi din punct de vedere economic. Cand însă omul începe să-i acumuleze în exces, punându-i " la salte", în seifuri, la banci etc, el începe să se teamă pentru ei şi atunci, normal, el se îmbolnăveşte...
Cel mai sigur mijloc de a va apropia de orice formă de bogăţie este acela de a deveni conştienţi de forţele subconştientului care o pot influenţa. Această bogăţie poate lua forma staării materiale în care vă aflaţi, a stării mentale în acre sunteţi, a stării spirituale. Dacă studiaţi cu atenţie legile mentalului vă puteţi convinge de faptul că, indiferent de problemele economice, o persoana se poate bucura de abundenţă  care poate lua diverse forme.Secretul constă în a impregna puternic subconstientul cu ideea de prosperitate. Dacă va convingeţi de faptul că banii circulă liber în societate, veţi constata că vă veţi bucura mereu de un surplus material care vă va asigura o anumită autonomie.Chiar dacă se va produce un deyastru financiar mondial, dacă veţi folosi în favoarea vostră legile mentalului, veţi avea parte de abundenţă şi în acest caz.
Dar de ce lipsesc banii la unele persoane? De obicei majoritatea au tendinţa de a-şi spune " Merit un salariu mai mare decât pe cel care îl primesc". Este foarte adevarat ca multe persoane nu sunt remunerate pe măsura capacităţilor lor intelectuale sau a productivităţii lor dar poate nu şi din cauza faptului că ei desconsideră banii? Ei au senzaţia că banii sunt murdari şi dorinţa de a fi bogat este sursa tuturor relelor din viaţa lor. Aceasta idee impregnată în subconştientul oor poate fi şi consecinţa unei educaţii necorespunzătoare primită in familie. Alte persoane dau dovadă de ipocrizie cand susţin că sărăcia este o virtute dar tot mai invidiază în secret pe cei care abundă material.Aceste idei le-au fost inoculate de către misticii religioşi sau de interpretarea eronată a Sfintelor Scripturi.
Afirmaţii de genul " Sunt liber! Urăsc banii deoarece aceştia sunt sursa tuturor necazurilor mele ", dezvălue la cel care o spune un spirit dezorientat şi nevrotic. Desigur, nu trebuie acum să aşezăm banii şi obţinerea acestora pe primul loc în viaţa noastră deoarece în acestcaz vom cădea în cealaltă extremă. Dacă ne vom focaliza dorinţele doar asupra banilor şi a modului de obţinere ala cestora, fară a avea alt scop în viaţă, fără îndoială că îi vom obţine dar uită de ce suntem aici " suntem aici pentrua învăţa să ducem o viaţă echilibrată şi a ne afirma armonios pe toate planurile. De aceea trebuie să ne potolim şi foamea spirituală, şi aspiraţia către armonie, către dragoste, către bucurie, către sănătate. Este total lipsit de înţelepciuen să facem din bani scopul unic în viaţă. Muncind şi acumulând mereu bani, ne închipuim că vom obţine tot ceea ce ne dorim dar va veni un moment cand nu vom avea nevoie numai de bucurii materiale... În aceeaşi măsură vom avea nevoie şi de frumuseţe sufletească, de fericire, vom dori să ne manifestăm talentele ascunse, vom avea nevoie să iubim şi să fim iubiţi iar aceste lucruri nu se realizează exclusiv cu bani. dacă însă vom aplica în mod corect legile mentalului, ne vom putea bucura de acumulări materiale fără ca acestea să ne afecteze starea de sănătate, armonie, elevare spirituală, fără să ne pierdem spontaneitatea şi calmul lăuntric.
Sărăcia nu este un motiv de mandrie ci reprezintă o boală ca toate celelalte. Cănd ne confruntăm cu o boală psihică cerem ajutorul unui psihiatru care să ne spună cum să depăţim blocajul intern Tot la fel, dacă vom observa că în viaţa noastră fluxul banilor nu este constant, înseamnă că ceva este greşit în gândirea noastră. Principiul vieţii tinde natural către expansiune, creştere şi abundenţă. Nu este scopul vieţii noastre de a trăi pe această planetă într-o cocioabă, îmbrăcat în zdrenţe şi mereu umilit.Dimpotrivă, avem datoria de a fi fericiţi, plini de vitalitate şi de succes.
Trebuie să ne amintim un lucru şi anume că vom pierde întotdeauna ceea ce condamnăm şi niciodată nu vom avea un lucru pe care îl criticăm.
Din lucrarea lui J. Murphy, " Puterea subconştientului ", am selectat o formulă de autosugestie recomandată de către acesta pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare. " Îmi plac banii pentru ceea ce pot realiza cu ei şi îi folosesc cu înţelepciune, în mod constructiv. Banii circulă în mod constant în viaţa mea; eu îi cheltuiesc cu bucurie iar ei se întorc la mine multiplicaţi. Banii sunt un lucru bun. Am parte de ei din abundenţă şi îi folosesc numai pentru a face bine. Sunt recunoscător pentru prosperitatea de care mă bucur şi pentru cunoaşterea spirituală pe care o deţin."
Aceasta formulă de autosugestie trebuie repetată de mai multe ori pe zi într-o atmosferă calmă, relaxantă. Repetaţi-o rar concomitent cu vizualizarea efectelor pe care le va produce abundenţa în viaţa voastră.
Dacă vă veţi construi o imagine mentală clară a ceea ce doriţi să obţineţi, răspunsul subconştientului şi materializarea dorinţelor voastre nu va întărzia să apară.Nu mai cereţi bani şi abundenţă fără a da da nimic în schimb deoarece nimic nu este gratuit pe lumea aceasta. Chiar şi în cazul în care lucraţi cu subconştientul trebuie să fiţi plini de dăruire şi să puneţi toată concentrarea mentală de care dispuneţi în slujba idealurilor voastre.
Surse: " Puterea subconstientului ", J. Murphy; Revista"Paranormal",anul IV, nr. 22
Imaginea a fost preluata de la : http://www.almeea.com/