Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

miercuri, 21 aprilie 2010

Ce spun initiatii....

Omraam Mikhael Aivanhov a fost filozof si pedagog, de origine bulgara,  stabilindu-se, insa, definitiv in Franta din anul 1937. A trait intre anii 1900-1986. Opera sa a abordat multiple aspecte ale stiintei initiatice.
" In fiecare dimineata, inainte de orice activitate, reculegeti-va un moment, in ideea de a induce in voi pacea si armonia, legandu-va de Creator si consacrandu-i , prin rugaciune si meditatie, aceasta zi care incepe.
Esential este inceputul. Aici, la inceput, fortele noi se declanseaza si se orienteaza. Pentru a actiona corect, trebuie, intotdeauna, sa incepeti prin a cauta Lumina. Cand vine noaptea, nu va grabiti, in intuneric, sa luati vre-un obiect sau sa incepeti vre-o activitate; aprindeti mai intai o lampa si mai apoi actionati. Ei bine, pentru orice activitate in viata, mai inatai aveti nevoie sa aprindeti lumina, adica sa va concentrati, sa va reculegeti, inainte de a sti cum sa actionati. Daca nu aveti aceasta lumina, veti orbecai, la stanga sau la dreapta, veti bate la toate portile, dar nu veti face nimic bun.  Intreaga zi se inscrie pe fagasul pe care il veti da, chiar de dimineata, gandurilor voastre. Ca urmare a faptului ca sunteti sau nu atenti si vigilenti, va veti deschide drumul sau, din contra, vi-l veti bloca cu tot felul de lucruri inutile, sau chiar nocive.
Daca aveti pentyru fiecare zi un scop precis, o orientare precisa, un ideal de atins, toate activitatile vi se vor ordona, incet-incet, se vor organiza si vor contribui la realizarea unui ideal. Chiar daca unele ganduri si sentimente straine, negative, vor incerca sa intre in voi, ele vor fi deturnate si vor fi puse in slujba Lumii Divine, vor fi obligate sa merga in directia pe care ati ales-o, astfel, multumita acestui gand fundamental pe care vi l-ati pus did-de- dimineta in minte, in inima, veti putea sa inscrieti aceasta zi in marea carte a vietii. Cum totul se inregistreaza, odata ce ati trait o zi minunata, nu numai ca ea va fi inregistrata, nu numai ca nu va muri, dar va incerca sa antreneze si celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semana. Incercati, cel putin, sa traiti bine o singura zi, caci ea le va influenta pe celelalte: le va invita sa vorbeasca si sa le convinga sa fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase."
" Cand va treziti dimineata, ganditi-va ca trimiteti un zambet intregii lumi, salutati intrega creatie ,, Buna ziua, buna ziua, buna ziua...,, Veti vedea ca intreaga zi, chiar daca sunteti singuri, nu veti simti singuratatea fiindca de peste tot va vor reveni ecourile.: ,, Buna ziua, buna ziua, buna ziua..,, Oamenii nu stiu sa reia in fiecare dimineata contactul cu lumea: ies din casa chirciti in sinea lor, ii vad si ii aud pe ceilalti in calea lor, dar nu ii privesc, nu ii asculta. Cu ata mai mult, ei nu cred ca lumea intrega este populata de creaturi care merita totusi sa li se trimita un gand de prietenie, sa lise ureze ganduri bune: lumina, pace, bucurie... Oare este atat de greu sa le deschizi, sa zambesti, sa faci primul pas? Asteptam sa fie altii cei care fac si, asteptand, ne plangem ca suntem singuri. Atunci, incepeti de azi sa va schimbati atitudinea si sa nu va mai simtiti niciodata singuri."
"Intr-un moment sau altul, in cursul zilei, aruncati o privire in voi insiva, Daca veti constata o nervozitate, o neliniste, opriti-va imediat, altmiteri aceasta stare se va prelungi la nesfarsit si se va reflecta negativ asupra a tot ceea ce veti face. De indata ce v-ati oprit, concentrati-va cateva secunde ca sa va usurati, sa va legati de lumina, apoi reincepeti-va treaba intr-un alt ritm. Noua strare se va preluni la randul ei.
Sub efectul unei vesti proaste, a nelinistii, a iritarii, aruncam cu obiecte, trantim usile, lovim mobilele, oare de ce? Fiindca in chip inconstient, incercam sa ne descotorosim de o energie pe care nu ajungem sa o stapanim. dar cu cat ne agitam mai mult, cu atat mai mult suntem obligati sa ne agitam. Trebuie deci sa procedam invers: sa ne oprim complet din miscare pentru o clipa. Astfel, linistiti, ne vom putea continua lucrarea in cele mai bune conditii."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu