Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

duminică, 8 noiembrie 2009

Dansul indian

Dansurile Indiei par la prima vedere o suită de mişcări clare, sublime care încântă orice privitor şi uneori incită anumite simţuri. Efectul orelor de dans, cumulta în ani de studiu, se întrevede pe formele corporale ale dansatoarelor al căror corp ca o amforă, feminin delicat si senzual în acelasi timp, îţi încântă privirea. Secretul unei siluete de vis dar şi al păstrării unei sănătăţi corporale şi psihice se poate ascunde şi în multitudinea de mişcări unduitoare regăsite în dansurile indiene. Si practicarea acestei forme de exerciţiu fizic nu este atat de solicitatntă ca fitness-ul sau exerciţiile de tae-bo sau trasul de fiare la sală aducănd în plus si o eliminare a stresu-ului sau o alundare a depresiei.
Mişcările de intensitate mică sau medie precum şi posturile imobile, toate întâlnite în arsenalul tehnic al dansului indian acţionează eficient prin solicitarea musculaturii fără a solicita prea mult aparatul cardio-respirator. Posturile joase combinate cu desele modificări de nivel ale corpului în timpul dansului duc în principal la tonifierea şi evidenţierea muşchilor fesieri, abdominali şi ai muşchilor coapselor.
În principal, dansul indian se bazează pe gesturi codificate ale trupului, ale mâinilor, ochilor, chiar si a mimicii. Toate acestea joacă un rol important. In dansul indian există 37 de poziţii ale maînii( mudre), 36 ale ochilor,  10 poziţii ale corpului şi 9 ale gâtului .
În momentul în care cineva începe să se antreneze în dansul indian, primul lucru pe care îl va învăţa va fi cum să-şi folosească toţi muşchii corpului ( exerciţiile de stretching vor ajuta cu siguranţă). Este o anumită formă de yoga deoarece presupune , pe lăngă mişcările unduitoare şi concentrarea asupra interiorului, detaşarea de toate lucrurile exterioare care crează un discomfort fizic şi psihic. Cei care vor  practica acest dans o vor face ca şi cănd ar practica o formă de meditaţie.