Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

miercuri, 21 octombrie 2009

Teoreme ale magnetismului


1. Toate fiintele, desitraiesc intr-o anume forma, sunt polarizate pentru a aspira si a respira viata universala.
2. Fortele magnetice in cele trei regnuri sunt facute sa se echilibreze prin puterea contrariilor.
3. Electricitatea este doar un efect special produs de circulatia magnetica.
4. Medicamentele nu vindeca bolile prin actiunea proprie a substantelor lor, ci prin proprietatile lor magnetice
5.Orice planta e placuta unui animal si nesuferita animalului care-i este impotriva. Orice animal este simpatic unui om si antipatic altuia.
6. Nu exista planta, insecta sau piatra care sa nu ascunda o virtute magnetica si care sa nu poata sluji o dorinta buna sau rea a vointei umane.
7. Omul are puterea naturala de a-si usura semenii prin vointa, prin cuvant, prin privire sau prin semne. Pentru a exercita aceasta putere trebuie s-o cunosti si sa crezi in ea.
8.Orice vointa nemanifestata este o vointa trandava. Cand se manifesta, ea o poate face direct, adica rational, sau indirect.
9. Orice detereminare a actiunii este o protectie magnetica si orice consimtire la o actiune este o atragere de magnetism.Un act consimtit reprezinta un pact, care este mai intai o obligatie libera, devenind apoi fatala. Pentru a actiona asupra celorlalti fara sa te legi pe tine insuti, trebuie sa te afli intr-o interdependenta perfecta care nu apartine decat lui Dumnezeu.
10. A exercita o mare putere fara sa fii perfect liber inseamna a te destina unei mari fatalitati.
11. Puterea magului si a vrajitorului sunt la fel dar, in timp ce magul se tine de trunchi cand taie creanga, vrajitorul se tine chiar pe creanga pe care o taie.
12. Cand dispui de forte exceptionale ale naturii, te afli in afara legii. Supune-te de buna voie martiriului daca esti drept.
 - traducere realizata de catre Sabina Tudor din cartea lui Eliphas Levi, "Ocultismul relevat"
10.