Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

miercuri, 21 octombrie 2009

Rusia secreta


1. De-a lungul anilor, dinspre  fosta URSS, veneau zvonuri despre programele experimentale secrete derulate de catre KGB. Se afirma ca exista chiar dovezi despre experientele pe care temuta KGB le facea direct pe populatia tarii, transformandu-i pe acestia in " zombi" . Acesti oameni erau considerati adevarati roboti teleghidati, fiind controlati de la distanta cu ajutorul unor paraturi sofisticate sau chiar de catre persoane antrenate special pentru a face acest lucru. se vorbeste de fostul boxer Anatolij Ivanitsch, care ar conduce o organizatie secreta, cu infiltrari in mai toate orasele Rusiei, supranumit si " Godfather", care ar avea in dotare o serie de aceste aparate experimentale.Cat este adevarat din ceea ce expus mai sus ramane la aprecierea oricarei persoane care citeste acest lucru si de ce nu, poate cauta mai departe pentru a afla mai multe. Cert este insa faptul ca in Rusia de azi, cercetarea legata de dispozitivele destinate controlului uman este unul dintre secretele de stat cel mai bine pazite.
2. Armata uitata din Chukotska. Daca dai un " searh " pe oricare dintre motoarele de cautare ale internet-ului nu gasesti mare lucru despre aceasta provincie din estul Rusiei. Ceea ce afli mai interesant este faptul ca Roman Abramovici ( cunoscutul magnat rus ) a devenit recent guvernatorul acesteia. Atat si nimic mai mult . Insa eu am gasit un documentar al postului german ZDF in care prezinta regiunea sub alt aspect. Mai precis oraselul Gudin ( care nici macar nu figureaza pe nicio harta ) are o istorie mai mult decat interesanta. deci, aflat la 800 de kilometri de coastele SUA, acest orasel adaposteste in munte un labirint de tuneluri care, sunt numai adaposturi antiatomice. Tot aici se afala ( sau se afala ) Divizia de artilerie 99 a temutei Armate rosii iar in urma cu 5 ani tot aici erau adapostite focoasele antiatomice pregatite pentru represalii contra SUA. Nimeni de aici, cu exceptia unui grup de ofiteri nu stiu de secretele pastrate in multitudinea de tuneluri din munte. Inca sunt masuri stricte de securitate in jurul acestui oras semna ca ceva important trebuie pazit cu grija.
3. Jenissejc 15 - orasul uitat al femeilor. ca multe orase militare ale Rusiei, Jenissejc 15 , oficial nu exista. Dar nu a putut fi ascuns privirii patrunzatoare a satelitilor de spionaj ai SUA. Si ca urmare a desconspirarii faptului ca aici era o baza militara destul de dotata, intre 1986-1991 baza a fost desfiintata. tragedia cea mai mare a fost a familiilor soldatilor care acum s-au destramat, sotiile neavand voie sa-si urmeze sotii in alta baza militara. Si iata ca aici au ramas 1200 de femei, fiecare sa se descurce cum poate. Azi, aici nu sunt mai mult de 200 de femei, dintre care multe practica cea mai veche meserie din lume in orasul cel mai apropiat Krasnoyarsk.
Comparativ cu tragedia lor, viata femeilor din Romania este cat se poate de roz....