Sa pastram Romania curata! EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Principiile sistemului Huna

Fiecare dintre noi este unic si eare experiente diferite de viata astfel incat in aceasta lume, nu exista doua persoane identice care sa manifeste aceleasi talente si abilitati. Cu toate acestea, toti, impartasim acea si nevoie fundamentala de a ne stapani pe noi insine si aceasta lume in mijlocul carea traim. Aceasta nevoie are multe nume si imbraca multe forme fiind prezenta, totusi, in fiecare fiinta umana. Atingerea perfectiunii vietii prin controlul emotiilor proprii dar si al emotiilor altora este filosofia dominanta a fiecarui individ actual. In Sistemul Huna exista o metoda filozofica alternativa care spune ca avem puterea de  a ne creea si de a transforma propria noastra realitate prin stapanirea Sinelui nostru suprem ascuns in interiorul fiintei noastre, printr-o modalitate noua, incarcata de iubire.
Sistemul Huna nu este identic cu religia traditionala din Hawai ci este o cale straveche, universala. Legendele spun ca Huna vine din timpuri stravechi, din continentul Mu ( Mu sau Pacifida este un continent legendar care ar fi existat pe locul Pacificului de astazi si care, la fel ca si Atlantida, ar fi disparut in urma unui cataclim) si mai tarziu din Atlantida dar primele documente despre existenta acestei metode dateaza din Egiptul antic. Dupa ce s-au facut studii despre aparitia si raspandirea Sistemului Huna s-a ajuns la concluzia ca acesta s-ar fi raspandit din Polinezia.
Ideea fundamentala a filozofiei Huna este aceea ca fiecare dintre noi creeaza o experienta personala a realitatii, prin credintele noastre, interpretarile noastre, actiunile si reactiile noastre, prin ganduri si sentimente. In afara de faptul ca realitatea este creata de noi insine mai participam si alaturi de Universul infinit la crearea realitatii personale si a celorlalti.Sistemul Huna incerca sa ne invete cum sa cream aceasta realitate intr-un mod constient. Aceasta idee se regaseste in toate sistemele religioase insa prezentata sub o alta forma. Este insa ori uitata, ori prea putin studiata si ...deloc practicata.
Actualmente exista tendinta de a separa relgia sau orice invatatura spirituala de celelalte aspecte ale vietii. Sistemul Huna afirma faptul ca toete sistemele, categoriile, clasificarile, diferentierile sunt propriile noastre inventii si este foarte posibil pentru fiinta umana sa faca o reclasificare, o restructurare a tot ceea a clasificat pana acum, intr-un alt mod, sub o alta forma. A face o reclasificare nu este un lucru gresit atata timp cand scopul este unul bun.
In filozofia Huna, Dumnezeu si Universul ( perceput ca tot ceea ce este , a fost si va fi) sunt unul si acelasi lucru. In Hawaiana Dumnezeu si Universul infinit sunt " sursa infinita a vietii " dar si " marele mister".
Principiile de baza ale doctrinei Huna, asa cum ele au fost descoperite si studiate de catre cerctatori sunt>
1. Lumea este asa cum crezi tu ca este.
Tu iti creezi propriul tau univers pe baza exxperientelor personale si a impactului tau asupra realitatii prin credintele, obiceiurile, dorintele, temerile, judecatile, sentimentele tale dar si prin gandurile, vorbele si actiunile consistente si persistente pe care le intreprinzi. Astfel ca, conform acestui principiu, prin schimbarea modului de gandire, schimbi atat propriul tau univers dar si interactiunile cu restul universului facand prin aceasta ca Universul infinit sa reactioneze fata de tine corespunzator.
2. Nu exista limite
Intre tine si corpul tau, intre tine si ceilalti oameni, intre tine si ceea ce te inconjoara, intre tine si Dumnezeu nu exista limite reale. Orice impartire sau diferentiere are doar rolul de conventie care sa asigure functionalitatea, clasificarile fiind doar iluzii folositoare. Cu alte cuvinte potentialul tau creativ este nelimitat, ptand sa creezi, intr-o forma sau alta tot ceea ce-ti imaginezi.
3. Energia urmeaza calea intentiei
Gandurile si sentimentele persistente, de care esti pe deplin constient sau nu, au intotdeauna un suport energetic. Atentia directionata este canalul atat pentru fluxul energiei biologice cat si pentru energia cosmica.
4. Acum este momentul sa fi, puternici
Nu suntem legati de nicio experienta a trecutului dar nicio perceptie a viitorului. In acest moment, prezentul, avem puterea de a schimba falsele credinte dar si obiceiurile negative care ne limiteaza, si avem puterea de a planta, in locul lor, intr-un mod constient semintele viitorului pe care noi il dorim. Pe masura ce continutul mentalului se schimba, se schimba si experienta vietii si nicio putere din afara nu s-ar ptea opne acestui lucru deoarece Dumnezeul adevarat se afla inauntrul nostru, nu in afara. Suntem liberi, in masura in care suntem constienti de acest lucru si atunci avem puterea de a actiona ca si fiinte libere.
5. A iubi inseamna a fi fericit cu cea ce detii
Universul exista datorita iubirii care se manifesta in cele doua aspecte ale sale, acela de a fi si acela de a deveni.Oamenii exista datorita iubiri chiar si atunci cand ei nu sunt constienti si reneaga acest lucru.Dar atunci cand recunosc iubirea, ei sunt fericiti asa cum sunt si sunt fericiti pentru ceea ce au devenit fiind capabili sa traiasca iubirea. Iubirea constienta este cea care creaza fericirea. Nu este doar un efect colateral. Totul functioeaza mai bine, totul este mai luminos si genereaza armonie atunci cand acest principiu este trait in mod constient. Iubirea este singura etica necesara in Sistemul Huna.
6. Puterea vine din interior
In afara noastra nu exista putere deoarece Dumnezeu/ Universul lucreaza prin noi in fiata fiecaruia. Nou suntem canalul activ, mai mult sau mai putin constient, al acestei puteri, iar alegerile, deciziile pe care le luam doar directioneaza aceasta putere. Nimeni nu poate avea putere asupra noastra sau asupra destinului nostru daca noi nu am permite acest lucru.
7. Eficienta este masura adevarului
Intr-un Univers Infinit, nu poate exista adevar absolut in afara lui Dumnezeu. Dar, este necesar sa existe un adevar fundamental la nivelul individual de constiinta. Acest principiu ne permite organizarea si actionarea asura informatiei in cel mai potrivit mod pentru atingerea scopului propus, astfel incat faptele sa nu impiedice manifestarea acestei legitati. Orice organizatie sau sistem de cunoastere este privit ca o conventie utila si nu ca un fapt, deoarece o organizare diferita a aceleiasi cunaosteri poate fi valabila si pentru alte scopuri. Cu alte cuvinte, toate sistemele sunt arbitrare, asa aca trebuie folosit tot ceea ce asigura adevarul prin eficienta si confirmare.
Toate tehnicile din Sistemul Huna pornesc de la aplicarea acestor principii. De fapt, ceea ce face ca transformarea spirituala in sistemul Huna sa fie mai eficienta este tocmai faptul ca se bazeaza mai mult pe principii decat pe tehnici. si, in acet mod, putem cauta mereu cele mai simple tehnici care sa duca la indeplinirea scopulu propus care sa fie circumscrise acestor principii. Odata ce sunt cunoscute principiile Huna putem intelege adevarata natura a tehnicilor si putem, de asemenea sa ne cream propriile tehnici pe baza principiilor.
Binecuvanteaza clipa prezenta.
Crede in tine insuti.
Asteapta-te la tot ce este mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu