marți, 31 august 2010

Descoperiri de ultima ora

O descoperire senzaţională in domeniul medicinii a fost facuta in cadrul Departamentului de Medicina Celulara si Moleculara al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti. Este vorba despre telocite, un tip de celule ce, desi exista in organism dintotdeauna, nu fusesera descoeprite pana acum.
Acad. L.M. Popescu, directorul general al Institutului National de Patologie "Victor Babes" si seful departamentului mai sus menţionat, afirma ca aceste telocite "sunt foarte importante pentru viiorul imediat si pe termen mediu in medicina pentru ca sunt celule ajutatoare ale celulelor stem".
Pentru articolul complet accesati http://www.ziare.com/cautare/descoperiri
În domeniul istoriei a fost facuta o descoperire senzaţionala de catre o echipa de cercetatori din Gemania şi Mexic in fostul oraş mayaş Uxul. In aceasta aşezare au fost descoperite doua lacuri artificiale avand capacitatea cat două bazine olimpice, pe fundul acestora descoperindu-se vase.
Orasul Uxul se afla intr-o arie dens populata intre asezarile mayase El Mirador, la sud, si Calakmul, la nord-est. Aici se facea comert cu ceea ce in prezent se numeste Guatemala si podisul mexican central. In cele din urma, a ajuns sub controlul orasului rival, Calakmul, aflat la 26 de kilometri distanta.
Pentru articolul complet accesati http://www.ziare.com/cautare/ descoperiri precum şi articolul original aparut in http://www.livescience.com/history/ancient-mayan-pool-ceramic-shards-100826.html   .
Profesorul Vasile Ioniţa, un cunoscut istoric nemţean şi un pasionat arheolog a descoperit in situl arheologic Vadu Rau din localitatea Farcasa, limitrof vaii Bistrita, tabliţe de lut cu pictograme( considerate ca fiind cea mai veche scriere pictografica din lume ) ,obiecte pitrificate, unul dintre acestea avand clar forma unui OZN. În anul 2009, în urma unei excavaţii in aceasta zonaa fost descoperit un sanctuar megalitic în forma semicirculara alcătuit din patru intrări din piatră, fiecare intrare fiind alcătuită din 3 mari blocuri din piatră: doi piloni avînd o înăltime de 3,5 m, peste care era suprapusă tot o piatră, relativ identică cu pilonii. Distanta dintre acestia era de circa 3 metri, grosimea pilonilor, respectiv pălăria acestora avînd o grosime de circa 70 de centimetri. Un asemenea pilon, căciula, cîntăreste fiecare cîteva zeci de tone. Datorită excavatiei, în picioare a mai rămas un singur portal si acesta relativ miscat, restul fiind doborît la pămînt. Respectivul sanctuar comportă relative similitudini cu cel de la Stonehenge(Anglia). Sanctuarul ca si Tăblitele datează din neolitic (3500-3000 îHR), si deservea, probabil, cultului solar.
referitor la piatra care seamana cu un OZN, Uimitor este faptul ca obiectul, având greutatea de 12 kilograme, inaltimea de 14 centimetri si circumferinta de aproape un metru, nu e o creatie intâmplatoare a naturii, ci, in mod clar, un produs construit in mod inteligent. OZN-ul din Ceahlau este compus din nu mai putin de 90 de placute din piatra, imbinate intre ele cu un material liant care, studiat fiind, s-a dovedit a fi cu desavârsire necunoscut.
Pentru completarea informatiilor accesati si http://www.paranormalele.blogspot.com/ , http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20100322&pagina=1&articol=24968 , http://www.angel.org.ro/mod_noutati_stiri-71-154-ro-Un-OZN-si-o-copie-in-miniatura-a-Sfinxului-din-Bucegi-descoperite-la-poalele-Ceahlaului , http://daciasecreta.anyhow5.com/2010/07/27/surorile-tablitelor-de-la-tartaria-descoperite-la-vadu-rau-dacia-leaganul-civilizatiei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu