1. Legea fericirii
Calitatea vieţi voastre este determinata de modul in care vă simţiţi la un anumit moment. Cum vă simţiţi depinde de modul în care interpretaţi ceea ce se întâmplă în jurul vostru, nu de evenimentul în sine. Niciodata nu este prea târziu să aveti o viaţăp fericită.
2. Legea emoţionabilităţii
În tot ceea ce gândiţi, , simţiţi şi decideţi vă implicaţi emoţional 100%. Luaţi însă decizii pe cale emoţională şi explicaţi-le pe cale logică. Deoarece voi sunteţi cei care vă puteţi controla emoţiile şi gandurile veţi fericiţi atât cât voi hotărâţi să fiţi.
3. Legea rezultatului indirect
În relaţii veti avea mai mult succes dacă acţionaţi indirect decât direct. Pentru a avea un prieten, fiţi un prieten. Pentru a-i impresiona pe alţii lăsaţi-vă impresionat de ei. Pentru a creea relaţii afectuase, deveniţi o persoană iubitoare.
4. Legea rezultatului invers
Cu cât vă veţi strădui mai mult să faceţi ca o relaţie să meargă, cu atât mai puţin succea veţi avea în acest scop. Relaţiile reuşite sunt când vă relaxaţi, sunteţi voi înşivă şi vă bucuraţi de fiecare moment, de fiecare clipă.
5. Legea iertării
Puteţi fi sănătos emoţional în măsura în care îi puteţi ierta sincer pe cei care au greşit faţă de voi. Incapacitatea de a ierta stă, de cele mai multe ori, la baza nefericirii. Aceasta poate provoca sentimente de vină, indignare, furie şi ostilitate faţă de ceilalţi.
6. Legea realităţii
Oamenii nu se schimbă. Relaţionaţi cu ei aşa cum sunt. Nu încercaţi să-i schimbaţi pe ceilalţi şi nici nu încercaţi să-i schimbaţi în vre-un fel. Ceea ce vedeţi este ceea ce veţi primi. Acceptarea necondiţionată a celuilalt, aşa cum este el, este cheia relaţiilor fericite.
7. Legea alegerii
Tot ceea ce faceţi reprezintă o alegere pe baza valorilor vostre dominante în momentul respectic. Chiar dacă nu faceţi nimic este tot o alegere, aceea de a nu face nimic. Aţi ajuns unde vă aflaţi si sunteţi ceea ce sunteţi acum, datorită alegerilor facute în viaţă până în acest moment.
8.Legea marginalismului
Preţul limită al oricărui produs sau serviciu este edeterminat de suma pe care ultimii clienţi sunt dispuşi s-o plătească pentru ultimele exemplare disponibile. Orice reducere sau scădere a preţului este recunoaşterea faptului că vânzătorul a greşit când a stabilit preţul iniţial.
9. Legea lui Cohen
Totul este negociabil
Orice preţ sau termen, indiferent dacă se cumpără sau vinde, reprezintă părerea cuiva despre cât suportă piaţa.
Cereţi întotdeauna un preţ mai bun.
10. Legea abundenţei
Trăim într-un univers îmbelugat în care există o mare rezervă de bani pentru toţi aceia care îi vor cu adevărat.
Pentru a obţine independenţa financiară, luaţi chiar azi decizia de a acumula avere şi apoi faceţi ceea ce au făcut alţii înaintea voastră pentru a atinge acest ţel.
11. Legea economiilor
Plătiţi-vă mai întâi pe voi. Libertatea financiară o au aceia acre economisesc, de-a lungul vieţii cel puţin 10% din venit.Dacă nu veţi putea economisi bani, nu veţi avea capacitatea de a ajunge mare.
12. Legea conservării
Nu contează cât câştigaţi ci cât păstraţi. Oamenii de succes economisesc în perioadele de prosperitate pentru a avea rezerve financiare pe timp de recesiune.
13. Legea lui Parkinson
Cheltuielile cres întotdeauna pentru a fi în concordanţă cu veniturile de aceea cei mai mulţi oameni ajung la pensie, săraci. Pentru a vă îmbogăţi, trebuie să cheltuiţi mai puţin decât câştigaţi şi apoi să economisiţi restul.
14. Legea investiţiilor
Înainte de a face o investiţie faceţi cercetări care să vă consume tot atâta timp cât veţi avea nevoie pentru a câştiga banii pe care îi veţi investi. Nu vă lăsaţi niciodată împins de a vă lua un gajament financiar în grabă.
15. Legea atracţiei banilor
Pe măsură ce veţi acumula bani, veţi atrage şi mai mulţi bani în viaţa voastră. Gândirea pozitivă în legătură cu banii vostri în timp ce îi strângeţi şi-ii economisiţi, vă va transforma într-un magnet pentru bani. Vor veni către voi din ce în ce mai mulţi bani.
16. Legea dorinţei
Pentru a deveni bogat trebuie să manifestaţi o dorinţă imensă de a strange avere. Nu este suficientă numai dorinţa slabă sau ocazională. Vă puteţi da seama cât de mult vă doriţi acest lucru observându-vă acţiunile din fiecare zi. . Sunt ele consecvente cu scopul de a acumula avere?
17. Legea antreprenoriatului
Cea mai sigură cale a a acumula avere este aceea de a porni o afacere pe cont propriu. Nimeni nu se va îmbogăţi dacă va munci pentru alţii. Pentru a avea succea afacerea voastra este nevoie ca produsele sau serviciile voastre să fie cel puţin cu 10% mai mune decât cele ale concurenţilor.
18. Legea forţelor proprii
Cea mai sigură cale de a construi o afacere de succes este aceea în care veţi începe de la nimic sau de la prea puţin iar apoi să vă sporiţi profitul pas cu pas. Aceaia care încep cu bani prea puţini au şanse mai mari de a reuşi decât aceia care încep cu prea mulţi. Energia şi imaginaţia reărezintă trambulina pentru crearea valorilor.
19. Legea curajului
Faptul că rişti sp eşuezi într-o afacere este o dovadă ca vrei să fii bogat. Eşecul reprezintă o premisă obligatorie a unui mare succes. dacă vreţi să reuşiţi mai rapid, dublaţi-vă riscul de eşec.
20. Legea clientului
Clienţii caută întotdeauna să obţină cât mai mult la un preţ cât mai mic. A vă planifica încele mai mici detalii afacerea pe necesităţile clienţilor este o garanţie a succesului.
21. Legea diferenţierii
Pentru avea succes pe o piaţă competitivă fiecare produs sau serviciu trebuie să fie diferit şi mai bun dintr-un naumit punct de vedere. Avantajul faţă de concurenţă trebuie să fie observabil, să poată fi promovat şi să fie ceva pentru care se plăteşte pe piaţă.
22. Legea clarităţii
Cu cât ştiţi mai clar ceea ce doriţi să faceţi şi cea ce doriţi să obţineţi cu atât va fi mai probabil să obţineţi ceea ce vreţi. Claritatea ţelurilor reărezintă un magnet care atrage norocul spre voi ca un magnet.
23. Legea speranţelor
Vaţi creşte cantitatea de noroc din viaţa voastră prin faptul că speraţi mereu să beneficiaţi mereu de întămplă norocoase. Începeţi fiecare zi cu vorbele: " În fiecare zi mi se întâmplă cel puţin un eveniment fericit,o plăcere sau o bucurie . "
24. Legea oportunităţii
Posibilităţile cele mai grozave apar adeseori din situaţiile cele mai banale din jurul vostru. daţi atenţie fiecărui eveniment, fiecărei întâmplări din viaţa voastră.
25. " Înălţimile cucerite de oameni măreţi nu au fost atinse printr-un zbor impetuos. În timp ce tovarîşii lor dormeau, ei trudeau cu elan în noapte "
Henrz Wadsworth Longfellow