Nu as dori sa par ca atac pe toate fronturile tagma barbateasca dar atunci cand afirm ca femeia este net superiara barbatutlui o afirm incercand sa aduc argumente cat mai convingatoare. De ce fac acest lucru? In primul rand pentru ca si eu sunt femeie si in al doilea rand pentru ca sunt revoltata de modul in care sunt tratate femeile in ziua de azi numai din considerentul ca sunt inferioare... Pe ce se bazeaza cand spun asta? Numai pe faptul ca femeia nu este detinatoarea a aceleiasi cantitati de masa musculara comparativ cu masculul..Si atat.
Insa in ziua de azi, androcentrismul ( acea conceptie care aclameaza superioritatea umana si biologica a barbatului) a inceput sa cada in desuetitudine prin forta argimentelor cu care embriologia vine cu argumente solide sa combata acest curent de opinie , semnalat chiar si in Biblie ( femeiea facuta din coasta lui Adam) Dar...
Date stiintifice recente sugereaza insa o perspectiva inversa, demonstrand ca musculinitatea reprezinta..un derivat al "feminitatii". Na, sa vezi si sa nu crezi.
Deplasandu-ne la nivelul " coastei lui Adam", la bagajul cromozomial al omului ( carotipul) reamintim ca in nucleul celulelor se gasesc 22 de perechi de cromozomi obisnuiti ( autozomi) care determina trasaturile individuale specifice. La femei, cromozomii sexuali sunt identici, notati X-X iar la barbati X-Y. Celulele sexuale sunt singurele care detin 22 de perechi de cromozomi, fata de 46 al celorlalte celule. Aceasta pentru ca in momentul fecundatieiovulului de catre spermatozoid, fuziunea celulelor sexuale va conduce la numarul de 46. A 23-a pereche de cromozomi ai ovulului va fi deci X-X sau X-Y, dupa cum va fi aportul de celule sexuale masculine. Embrionul ramane nediferentiat sexual pana spre cea de-a 42-a zi de la formare, cand gonada, ( glanda sexuala) incepe sa se orienteze spre formare de testicule sau ovare. Dupa cum se stie, in acelasi timp cele doua sisteme embrionare - cordoanele Wolff ( implicate in formarea elementelor sexuale masculine) si cordoanele Muller ( acelasi rol pentru organele masculine) , vor suferi urmatoarele fenomene : primele degenereaza iar celelalte se dezvolta pentru evolutie spre femeie ( perechea cromozomialasexual formata fiind X-X ) si viceversa pentru evolutia spre barbat ( perechea cromozomial X-Y).
In acest moment incepe insa demersul stiintific care atesta la om ca sexul primordial este cel feminin. Voi relata insa si argumentele expuse de catre doctorul Alfred Jost, titularul catedrei de endocrinologiede la College de France :
El , alaturi de alti colegi iimplicati in experiment, au eliminat elementele sexuale ale unor embrioni formati in uterul unei epuroaice, toti puii ( indiferent de zestrea genetica ) au evoluat ulterioar spre filiera feminina. Evident, acestia n u mai aveau ovare, dar detineau toate celelelate caracteristici ale sexului feminin. Repetand experimentul cu alte mamifere, rezultatele au fost aceleasi. Concluzia?
La mamifere, ovarul fetal nu este indispensabil organogenezei de tip feminin, pe cand testicolul masculin este necesar caracterelor masculine. Ce ne facem atunci cu coasta lui Adam din care a iesit Eva????
Femeia detine carotipul care-i confera un statut privilegiat fata de cel al barbatului.Spulberarea acestor prejudecati ar trebui sa -i aduca femeii cresterea increderii in propriile puteri si sa-i risipeasca convingerile inoculate pana acum ca ar fi inferioara barbatului si ca urmare a acestui fapt ar trebui sa i se supuna. Eu prevad un viitor invers fata de realitatea pe care o avem acum...